Evästeet auttavat meitä tarjoamaan sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. OK, hyväksyn

Vastuullinen kesäduuni

Itse asiassa yksi Suomen parhaista

McDonald’s on monille se ensimmäinen työpaikka. Meillä oppii perustaitoja kuten asiakaspalvelua, vastuullisuutta ja ryhmätyöskentelytaitoja, joista on hyötyä myöhemmässä elämässä ja jokaisessa työpaikassa. Meillä myös viihdytään hyvin, jopa niin hyvin, että monet ovat jääneet ja luoneet uransa McDonald’silla. Lisätietoja etenemismahdollisuuksista ja sisäisestä koulutuksestamme löydät työtehtävät välilehdeltä.

Ravintoloissamme Suomessa työskentelee tällä hetkellä noin 2600 henkilöä ja olemme yksi suurimmista nuorten työllistäjistä. Meille on kunnia asia olla monen nuoren ensikosketus työelämään ja haluamme kantaa tämän vastuumme kunniakkaasti. Ravintolan asiakkaiden päivien lisäksi haluamme pelastaa työntekijöidemme päivän 365 päivää vuodessa huolehtimalla työsuhdeasioista, työntekijöidemme hyvinvoinnista ja kehittämällä henkilöstömme osaamista jatkuvasti

McDonald’s on tänäkin vuonna mukana Vastuullinen kesäduuni 2017- kampanjassa. Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen, jotka auttavat tekemään kesätyökokemuksesta hyvän sekä kesätyöntekijälle, että työnantajalle.  Periaatteet ovat:

Periaate 1 - Hyvä hakijakokemus

Nuorelle kesätyön hankkiminen on yksi vuoden jännittävimmistä asioista. Vastuullinen kesätyönantaja pitää hakijan ajan tasalla siitä, miten rekrytointiprosessi etenee. Myös hakijoille, joita ei valita tehtävään, ilmoitetaan asiasta asianmukaisesti.

Periaate 2 - Mielekäs työ

Kesätyön kautta nuori luo ensimmäiset konkreettiset käsityksensä työelämästä, eri aloista ja ammateista. Mielekäs kesätyö vastaa nuoren taitoja ja on sopivan haasteellista. Työtehtävät, vastuut, valtuudet ja odotukset on määritelty selvästi. Vastuullinen kesätyönantaja jättää nuorelle positiivisen kuvan työelämästä, mikä kannustaa opiskelemaan ja valmistumaan nopeammin työelämään.

Periaate 3 - Perehdytys ja ohjaaminen

Perehdyttämiseen ja ohjaamiseen nimetään vastuuhenkilö. Kesätyöläiselle kerrotaan aluksi työpaikan pelisäännöt ja käytöstavat. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla perehdyttämisellä nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy. Palautteen antaminen on tärkeä osa ohjausta.

Periaate 4 - Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus

Nuorta kohdellaan tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa. Hänet otetaan työyhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi heti alusta alkaen. Nuoren tukeminen on koko työpaikan asia. Kesätyöntekijälle tarjotaan mahdollisuuksien mukaan samanlainen työympäristö ja työvälineet kuin muillekin työntekijöille.

Periaate 5 - Kohtuullinen palkka

Kesätyöntekijälle maksetaan työn vaatimusten ja nuoren kokemuksen mukaisesti kohtuullista palkkaa.

Periaate 6 - Kirjallinen työsopimus ja todistus

Vastuullinen kesätyönantaja tekee nuoren kanssa aina kirjallisen työsopimuksen. Työsuhteen päättyessä annetaan asianmukainen työtodistus, vaikka nuori ei itse sitä muistaisi pyytää. Työnantaja käy nuoren kanssa palautekeskustelun ja rohkaisee häntä kertomaan mielipiteitään.

McDonald’sin työsuhdeasioissa noudatetaan matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluiden työehtosopimusta, työlakeja sekä yrityksen sisäisiä käytäntöjä. Keskituntipalkka McDonald’s-ravintoloissa ilta-, yö- ja pyhälisät mukaan lukien oli 12,86 € vuonna 2016. Ravintolatyöntekijän peruspalkka ilman kokemusvuosilisiä on 1.2.2017 alkaen 10,14 euroa tunnilta, ja harjoittelijan palkka 80 % edellä mainitusta ammattilaisen palkasta. Peruspalkan lisäksi maksetaan mahdolliset ilta-, yö- ja pyhälisät sekä lisä- ja ylityökorvaukset työehtosopimuksen mukaisesti.

McDonald’s-ketju nousi ensimmäisenä pikaruokaravintolana Suomen parhaat työpaikat -listalle vuonna 2013 ja olemme sijoittuneet sen jälkeen joka vuosi viiden parhaan yrityksen joukkoon. Vuonna 2017 olemme listan sijalla neljä! Vuosittain Suomen parhaat työpaikat -henkilöstökyselyssä nousee esille työntekijöidemme kokemus hyvästä yhteishengestä ja työilmapiiristä. Kyselyn perusteella kolme neljästä työntekijästämme kertoo olevansa tyytyväinen tai täysin tyytyväinen työhönsä. Omat työtyytyväisyystutkimuksemme tukevat myös tätä viestiä. Lisää työntekijöidemme kokemuksia voit lukea Työntekijöiden kokemuksia välilehdeltä.