Evästeet auttavat meitä tarjoamaan sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. OK, hyväksyn

Meillä voit edetä urallasi

Menestyksemme perustana on osaava ja palvelualtis henkilöstö. Uudelle työntekijälle järjestetään perehdytys ja hänelle laaditaan henkilökohtainen koulutussuunnitelma. McDonald's koulutuksesta ja työkokemuksesta on hyötyä kenelle tahansa palveluammattiin haluavalle. Meillä opit monipuolisia ravintola- ja asiakaspalvelutehtäviä, joita voit hyödyntää vielä vuosien kuluttua.

Kenellä tahansa on mahdollisuus kehittää itseään ja kouluttautua esimerkiksi asiakasisännäksi tai -emännäksi, kouluttajaksi, vuoropäälliköksi. Urasi voi johtaa jopa itsenäiseen McDonald's -yrittäjyyteen.

McDonald’sin palkkaus hoidetaan vastuullisesti ja oikeudenmukaisesti matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluiden työehtosopimuksen mukaisesti. Palkkauksessa noudatetaan huolellisesti työlakeja, työehtosopimuksia ja yrityksen hyviä käytäntöjä.

Keskituntipalkka McDonald’s-ravintoloissa ilta-, yö- ja pyhälisät mukaan lukien oli noin 12,86 € vuonna 2016. Ravintolatyöntekijän peruspalkka ilman kokemusvuosilisiä on 1.2.2017 alkaen 10,14 euroa/tunti, ja harjoittelijan palkka on 80 % edellä mainitusta ammattilaisen palkasta. Peruspalkan lisäksi maksetaan mahdolliset ilta-, yö- ja pyhälisät sekä lisä- ja ylityökorvaukset työehtosopimuksen mukaisesti.

Ravintola-alalla harjoitteluajan pituus määräytyy työntekijän alan ammattitutkinnon ja aiemman huomioon otettavan työkokemuksen mukaan. Harjoitteluajan pituuteen vaikuttaa myös se, kuinka paljon työntekijä tekee työtunteja.

McDonald’s Pitäjänmäen apulaisravintolapäällikkö Kati Tainio kertoo kokemuksesta, että palkanmaksu yrityksessä hoidetaan hyvin ja ajallaan. Kati korostaa hyväksi käytännöksi myös sitä, että palkka maksetaan kahdesti kuussa. Muun muassa opiskelijaa käytäntö auttaa suunnittelemaan kuukauden tulot ja menot helpommin. Koska McDonald’s tarjoaa hyvät mahdollisuudet esittää toiveita koskien työvuorojen määriä ja pituuksia, työntekijä pystyy myös ”vaikuttamaan” palkkansa määrään. Kaiken kaikkiaan Kati on tyytyväinen palkkaansa. Mukavan lisän siihen tuo vuosilisät, joita karttuu vuosien kertyessä.