Happy Meal™

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. OK, hyväksyn

Happy Meal™

Meillä on yksi ateria, joka tekee erityisen iloiseksi.

Kahdeksan hauskaa lastenkirjaa osana Happy Meal –lastenateriaa

Suomen McDonald’s on mukana edistämässä lasten lukuharrastusta osana pohjoismaista Läsrörelsen-hanketta. Happy Meal -lastenaterian yhteydessä on 7.10.-16.11.2016 saatavilla hauska lastenkirja. Kirjoja on yhteensä kahdeksan, ja ne vaihtuvat viikoittain. Kirjoittajina on uusia ja vanhoja lastenkirjailijoita kaikista Pohjoismaista.  Kirjo ulottuu yli sata vuotta vanhasta Noita Pomperipossa -seikkailusta pienen lintubongarin ensimmäiseen opaskirjaan. Nämä erikoispainoskirjat ovat saatavissa vain Mäkkäristä.

Vuoden taapero saa uuden kirjan

”Vuoden taapero, miksi lukea kirjoja kun voimme olla kirja?”

Lue lisää >

Mäkkärin lastenkirjat

”Luulempa, että aika monessa perheessä juuri ne McDonald´s lelut (eli mäkkäri ;)) ovat juuri niitä syitä, miksi lapset haluavat tähän ravintolaan, meillä ainakin. On kerätty Pokemoneita, Pet Shopeita, kirjoja ja vaikka mitä. Me saimme tutustua tuleviin Mäkkärin lastenaterian kanssa tuleviin kirjoihin ja hyviähän ne olivat!”

Lue lisää >

Karkkipurkki

"Lapset tykkäävät kuunnella satuja kainaloon käpertyneenä, enkä muista, että vilkas viisivuotias olisi koskaan kieltäytynyt satuhetkestä. Kiireisessä arjessa tulee aika harvoin pysähdyttyä ihan vaan pitämään lasta sylissä, joten varmasti senkin takia tuommoinen hetki, jolloin keskitytään vaan olemaan yhdessä lähekkäin ja kuuntelemaan satua, on lapsille mieluinen."

Lue lisää >

Kalenterikarju

”Arvostan ja rakastan lukemista ja hyviä kirjoja. Kuluvan vuoden aikana olen tehnyt itsekin töitä sen eteen, että varsinkin nuoret pojat ja kundit tarttuisivat enemmän kirjoihin. Olinkin todella innostunut, kun kuulin McDonald’s-ravintoloiden Nordic Books -kampanjasta.”

Lue lisää >

Chez Héléna

”Lastemme suomen taito riippuu pitkälti minusta ja viitseliäisyydestäni. Välillä äitiä väsyttää, mutta onneksi laiskempinakin päivinä voi nojata suomenkieliseen iltasatuun. Hyvien satukirjojen ansiosta lapsi kuulee herkullisia, uusia sanoja, joita äiti ei omassa arjessaan käytä. Kuten esimerkiksi tässä uudessa satukirjassamme nimeltä Krokotiili hiihtää kevääseen, jossa krokotiili käpertyy VÄLLYJEN alle ja jossa SAUKONPOJAT laskevat mäkeä. (Varsinkaan tuon viimeisen yli ei voinut hypätä.) Kirja on yksi McDonaldsin lastenaterian kanssa jaettavista kirjoista”

Lue lisää >

Jan Lööf: Kalle Viidakossa

Kalle aikoo rakentaa puuhun majan, jossa saa olla rauhassa. Asuisinpa viidakossa, Kalle tuumii. Sitten yhtäkkiä... Kalle ON viidakossa. Ypöyksin! Mutta hetkinen, puiden yllä näkyy savua...Kukahan siellä asuu?

Hannu Hirvonen ja Pia Sakki: Krokotiili hiihtää kevääseen

Pimeä ja harmaa talvi masentaa Murisevan metsän pikku krokotiilia. Se päättää hiihtää kevään perään. Samalla se oppii, että talvellakin voi pitää hauskaa.

Anna Bengtsson: Kumi-Liisa löytää kotiin

Kirjailija Anna Bengtsson törmäsi lehtiuutiseen meressä ajelehtivista kumiankoista. Mistä ne tulivat? Olivatko ne pudonneet veneestä? Tässä kirjassa kerrotaan ankkojen tarina!

Tor Åge Bringsværd ja Tina Soli: Kun molempia alkaa suututtaa

Mitä tapahtuu, kun Berttaa alkaa suututtaa? Tai enkeliä, lohikäärmettä tai lumiukkoa? Tämä kirja kertoo suuttumisesta ja sopimisen tärkeydestä.

Falstaff Fakir ja Björn Berg: Noita Pomperipossa, joka sai pitkän nenän.

Pomperipossa on ruma vanha noita-akka, ja hänen pitkä nenänsä venyy entisestään aina kun hän noituu jonkun. Tällä kertaa kaikki ei kuitenkaan suju ihan niin kuin Pomperipossa on suunnitellut… Jännittävä ruotsalainen satu yli sadan vuoden takaa kiehtoo yhä.

Ulf Nilsson ja Kristina Digman: Oma pikku apinani

”Menen usein suuren puun juurelle katsomaan paviaaneja. Niiden joukossa on pieni poikanen. Minä pidän sinusta huolta, oma pikku apinani!”

Ib Spang Olsen: Pikku veturin vauhdikas päivä

Vanha tanskalainen lastenkirja, tarina pikku veturin vaiherikkaasta päivästä pohjautuu kirjailija Ib Spang Olsenin hänen ja 2-vuotiaan Tune-poikansa välisiin keskusteluihin.

Björn Bergenholtz: Tunnista 25 lintua

Tunnistatko variksen? Entä mitä eroa on variksella ja harakalla? Mistä tiedät, onko lintu sinitiainen vai talitiainen? Lintubongarin ensimmäinen opaskirja. Mukana Suomen yleisimmät linnut.