Evästeet auttavat meitä tarjoamaan sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. OK, hyväksyn

Happy Meal™

Meillä on yksi ateria, joka tekee erityisen iloiseksi.

Lukeminen edistää lapsen kielellistä kehitystä ja sosiaalisuutta – hauskat lastenkirjat nyt osana Happy Meal™ –lastenateriaa!

Tutkimusten mukaan lapselle lukeminen edistää lapsen kielellistä kehitystä ja lukutaitoa sekä ehkäisee syrjäytymistä. Lue lapselle ääneen tai opetelkaa yhdessä lukemista. Mäkkäri on mukana edistämässä lasten lukuharrastusta osana pohjoismaista Läsrörelsen-hanketta. Happy Meal™ -lastenaterian yhteydessä on 29.9.-9.11.2017 saatavilla hauska lastenkirja. Mukana on uudempia ja vanhempia lastenkirjoja kaikista Pohjoismaista. Suomea joukossa edustaa Kristiina Louhi kirjallaan ”Aino matkustaa”.

Kirjoja on yhteensä kymmenen, ja ne vaihtuvat viikoittain. Nämä kirjat ovat saatavissa vain Mäkkäristä.  

Viikko 1: 29.9.-5.10.

Kirsten Sonne Harild ja Inger Tobiasen:
Vilin paras ystävä

Ystävyys on kiva juttu, koska silloin on aina joku, jonka kanssa voi leikkiä. Parasta kuitenkin on, että silloin on myös aina joku, joka auttaa hankalissa tilaisuuksissa!

Sara Lundberg:
Vilma Viivanen

Oletko pannut merkille valkoiset katkoviivat, joita näkee melkein kaikilla maanteillä? Mistä ne ovat ilmestyneet? Ja kuka ne on sinne maalannut?

Viikko 2: 6.-12.10.

Ingeborg Eliassen ja Åshild Irgens:
Oikotie

Tänään vaari viekin Maijan päiväkotiin. Maija tuntee kyllä tien. Ensin mennään näin ja sitten näin, hän sanoo ja näyttää kädellä. Kyllä me pärjätään, sanoo vaari ja hymyilee. Ensin he menevät eläinkaupan ohi, sitten sillan yli. Sen jälkeen poimitaan omenoita ja käydään tervehtimässä hevosia. Matkalla päiväkotiin riittää kaikenlaista tekemistä – varsinkin kun Maija näyttää tietä!

Inga Borg:
Pörri-peikon kotikonnuilla

Syksy on tulossa, ja Pörri-peikolla pitää kiirettä. Sen pitää kerätä ruokavarasto talven varalle.

Viikko 3: 13.-19.10.

Lars Klinting:
Kassu puutarhurina

Puutarhanhoito on Kassun lempipuuhaa. Kukkasen kuihduttua hän istuttaa tilalle valkoisia papuja. Ei tarvita muuta kuin hiukan valkoisia papuja, pari ruukkua, vähän multaa, vettä ja hitusen kärsivällisyyttä. Sitten Kassu saa sekä kukkia että lehtiä, hyvän päivällisen ja uusia pavunsiemeniä istutettaviksi. Se on Ripsunkin mielestä aivan suurenmoista.

Carin ja Stina Wirsén:
Pikku pinkki ja erilaiset moninaiset

Yksi yhtä, toinen toista! Lyhyttä ja pitkää, paksua ja laihaa, on niin monenmoista!

Viikko 4: 20.-26.10.

Ulf Stark ja Mati Lepp:
Haluatteko nähdä tähden?

Astor haluaisi kiihkeästi olla tähti! Ruben löytää hypnoosista kertovan kirjan ja ryhtyy tekemään hypnoottisia eleitä auttaakseen ystäväänsä Astoria. Kaikki tottelevat Rubenin pienintäkin kädenheilautusta, ja pian hän uskoo olevansa uusi Taika-Jim, mestarihypnotisoija. Onnistuuko Ruben hypnotisoimaan myös roolien jakajan elokuvassa, johon Astor haluaa.

Kristiina Louhi:
Aino matkustaa

Aino on lähdössä matkalle äidin, isän, Veikan ja Nyytin kanssa. Odottavan aika on pitkä, mutta matka meren rannalle Tanskaan asti on odotuksen arvoinen. Perillä ollaan ihan kuin nukkekylässä.

Viikko 5: 27.-2.11.

Ole Lund Kirkegaard:
Virtahepo kotona

Mitä tekisit, jos jonakin päivänä löytäisit kotisi terassilta tai takapihalta virtahevon? Ihan oikean pesunkestävän virtahevon, joka on ilmestynyt sinne ihan noin vain. Entä mitä luulet äitisi sanovan? Niin, ja naapurien…

Barbro Lindgren ja Eva Eriksson:
Mollan päiväkoti

Molla on räsynukke, jonka on mentävä päiväkotiin. Kuninkaan määräyksestä. Päiväkodissa ovat myös Nuutti-koira ja Repe-ankka. Mutta miten onnistuu leikkiminen kolmisin.

Viikko 6: 3.-9.11.

Kaikkia kirjoja saatavilla ravintolan varastotilanteen mukaan.