Evästeet auttavat meitä tarjoamaan sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. OK, hyväksyn

Raaka-aineet

Käytämme vain parhaita raaka-aineita valmistaaksemme suosikkiateriasi. Vierailitpa missä tahansa McDonald’s- ravintolassa, saat aina saman laadukkaan ja herkullisen lopputuloksen. Ja taas on päivä pelastettu!

100% NAUDANLIHAPIHVI. AINA.

Pihvimme sisältävät ainoastaan 100 % jauhettua naudanlihaa ilman mitään lisä- tai säilöntäaineita. Pihvien valmistukseen käytetään luuttomia etuneljännes- ja kylkipaloja, jotka leikataan ja paloitellaan käsin.

McDonald'sin tuotteissa ei käytetä kasvuhormoneilla kasvatettua naudanlihaa. Hampurilaispihvimme käyvät tehtaalla valmistuksen aikana läpi yli 30 laatutarkastusta. Lisäksi ravintoloissa tarkastetaan päivittäin muun muassa lihapakastimien lämpötilat ja grillien toiminta, mitataan pihvien sisälämpötila paistamisen jälkeen ja pidetään kirjaa käytetyistä eristä. Toiminnalla taataan tuotteen turvallisuus, laatu ja jäljitettävyys. Pihvit paistetaan ravintolassa kahden kuuman levyn välissä ilman rasvaa ja maustetaan suola-pippuriseoksella ennen tarjoilua. Pihvi on mahdollista tilata myös ilman mausteita.

Lue lisää »

100% KANAFILEESTÄ. AINA.

Chicken McNuggets™-kanapalojen sekä Grilled Chicken ja Chicken Premiere -kanapihvien valmistuksessa käytetään vain kanojen rintafileistä saatua valkoista lihaa. Rustot ja pienet luut poistetaan käsin eikä lihaa missään vaiheessa hienonneta tahnaksi.

Kaikki kanatuotteet saapuvat ravintoloihimme täysin kypsennettyinä. Kanatuotteet eivät ole halal-sertifioituja.

Lue lisää »

AIDOISTA, KOKONAISISTA PERUNOISTA. AINA.

Lamb Weston/Meijer valmistaa maailmankuulut rapeat McDonald'sin ranskalaiset perunat kokonaisesta perunasta leikaten. Ranskalaiset perunat maustetaan ravintolassa juuri ennen tarjoilua kevyesti Pansuola® mineraalisuolalla. Ranskalaiset perunat voi tilata myös suolaamattomina.

Ranskalaisten perunoiden valmistuksessa sekä tehtaalla että ravintolassa käytetään kovettamatonta rypsi- ja auringonkukkaöljyn seosta. Seos on täysin kovettamatonta ja sisältää alle 12 % tyydyttyneitä rasvahappoja sekä alle 1,5 % transrasvahappoja. Ranskalaisille perunoille on omat, nimikoidut uppopaistoaltaansa. Paistoöljyjen laatu mitataan ja öljyt suodatetaan päivittäin. Pansuolaa käytetään ravintoloissamme ranskalaisten perunoiden maustamiseen. Pansuola mineraalisuolalla on kaksitahoinen terveydelle hyödyllinen vaikutus: siinä on vain noin puolet tavallisen meri– tai ruokasuolan natriumista ja lisäksi se sisältää elimistölle tärkeitä kalium– ja magnesiumsuoloja. Pansuolan kaikki ainesosat ovat peräisin luonnosta. Ranskalaisemme ovat aina gluteenittomia.

Lue lisää »

VIHANNEKSET

Käytämme kotimaisia vihanneksia aina, kun se on satokauden huomioiden mahdollista.

Salico Oy Juvalla pesee, leikkaa ja pakkaa jäävuorisalaatin, salaattiseoksen, pihvitomaatit, kirsikkatomaatit sekä tuoreen kurkun ravintoloita varten korkean laadun takaamiseksi. Siilinjärveläinen sipulinviljelijä Pekka Vehviläinen pilkkoo ja pakkaa ravintoloidemme käyttämän tuoresipulin.

Lue lisää »

PASTÖROIDUT MAITOTUOTTEET

Ravintoloissamme on tarjolla monenlaisia maitotuotteita, kuten juustoa, maitoa sekä pirtelöä ja jäätelöä. Ruokajuomavaihtoehtona on Valion rasvaton luomumaito.

McDonald’sin tarjoamat maitotuotteet, kuten cheddar-sulatejuusto, pirtelöt ja jäätelöt, valmistetaan pastöroidusta maidosta lukuun ottamatta Caesar-salaateissa olevaa juustoa. Majoneesipohjaisten kastikkeiden valmistukseen käytetään pastöroitua kananmunaa.

Lue lisää »

LAADUKKAAT SÄMPYLÄT

Vakiovalikoimamme sämpylät leivotaan korkealaatuisista raaka-aineista Suomessa. Lisäksi valikoimissamme on Moilas Oy:n gluteeniton sämpylä ja Lantmännen Unibaken runsaskuituinen ruisleipä.

Lantmännen Unibaken leipomossa ei käytetä lainkaan laktoosia, maitoproteiinia, soijaa tai kananmunia.

Lue lisää »

KANANMUNAT

Ei häkkikananmunia. McDonald’s sitoutui jo vuosia sitten Euroopan–laajuisesti käyttämään vain lattia- tai tarhakanojen munia.

Kansainvälinen tuotantoeläinten hyvinvointia edistävä järjestö Compassion in World Farming myönsi McDonald’sille sitoutumisesta Good Egg –palkinnon jo vuonna 2008. Suomessa käytämme aamiaistuotteissamme kotimaisia luomumunia.

Lue lisää »

TÄYSMEHUT

Tropicana Pure Premium on 100 % tuorepuristettua täysmehua, joka ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria, säilöntä- tai lisäaineita.

Tropicana Pure Premium mehuihin käytetään ainoastaan korkealaatuisia, käsin poimittuja hedelmiä, jotka puristetaan aina vastapoimittuina. 250 ml annos Tropicanaa vastaa yhtä ravitsemusasiantuntijoiden suosittelemasta viidestä päivittäisestä hedelmäannoksesta.

Lue lisää »

KAHVI

Segafredo on luonut Mäkkärille omat kahvisekoitukset, jotka paahdetaan suomalaiseen makuun sopiviksi Helsingin Vallilassa. Tarjolla on maultaan suklaisen pähkinäinen suodatinkahvi sekä hedelmäinen ja keskitäyteläinen espresso erikoiskahveihimme.

Molemmat pavut ovat 100 % arabica-lajiketta. Pavut Segafredon kahveihin on tuotettu ympäristöystävällisesti sekä kestävän kehityksen periaatteita noudattaen ja niillä on Rainforest Alliance -sertifikaatti.

Kahvien kanssa tarjoillaan Reilun kaupan luomusokeria ja Valion laktoositonta kahvimaitoa johon myös erikoiskahvit valmistetaan.

Lue lisää »

TEE

Valikoimissamme on neljä Lipton-teetä, jotka valmistetaan Rainforest Alliance -sertifioiduilla plantaaseilla kasvatetuista teelehdistä.

ERITYIS­RUOKAVALIOT

McDonald’s tarjoaa vaihtoehtoja myös yleisiä erityisruokavalioita noudattaville. Luettelot gluteemittomista, laktoosittomista ja vähälaktoosisista tuotteistamme löytyvät McDonald’s- ravintoloissa jaettavasta Ruokaesitteestä.

Lähes kaikki vakiovalikoimamme hampurilaiset ovat vähälaktoosisia ja niiden ainoa laktoosin lähde on juusto. Voimme tarjota useita eri hampurilaisia myös gluteenittomina.  Jäätelö- ja pirtelötuotteemme ovat vähälaktoosisia ja erikoiskahvien valmistukseen käytämme laktoositonta maitojuomaa. Useimmat dippimme ovat laktoosittomia ja gluteenittomia (tilanne heinäkuu 2015). Ranskalaiset perunat paistetaan aina omissa uppopaistoaltaissaan erillään leivitetyistä tuotteista eikä eri altaiden öljyjä sekoiteta, joten ranskalaisemme ovat aina gluteenittomia. Valikoimassamme on Moilas GF:n valmistama gluteeniton sämpylä, jonka avulla voimme tarjota useita eri hampurilaisia myös gluteenittomina. McDonald’s Oy on palkittu Vuoden gluteenittomana yrityksenä vuonna 2004 (Suomen Keliakialiitto).

Lue lisää »