Evästeet auttavat meitä tarjoamaan sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. OK, hyväksyn

McDonald's Suomessa

Suomen ensimmäinen McDonald’s avattiin yli 30 vuotta sitten vuonna 1984 Tampereella. 

Tällä hetkellä Suomessa on 63 McDonald's-ravintolaa ja 13 McDonald’s yrittäjää.

Katso täältä keitä he ovat.

McDonald’s työllistää ja kouluttaa

McDonald’s on Suomessa merkittävä työllistäjä. Ketjun palveluksessa työskentelee noin 2 800 henkilöä. Jokainen McDonald’s-ravintola työllistää noin 40 henkilöä.

Tasavertaiset mahdollisuudet kaikille

Suomen McDonald’s-ravintolaketju aloitti syksyllä 1996 yhteistyön Vajaakuntoisten työllistämisen edistämissäätiön, VATES:in, kanssa ja joulukuussa 2001 säätiö palkitsi ketjun vastuuntuntoisesta työllistämisestä. Tuettu työllistäminen on menetelmä, jossa eri puolilla maata toimivissa projekteissa työllistetään vajaakuntoisia henkilöitä. McDonald’s on viiden viime vuoden aikana työllistänyt ravintoloihinsa noin 100 vajaakuntoista henkilöä joko työharjoittelu- tai palkkatyösuhteessa.

Tavoitteena sataprosenttinen asiakastyytyväisyys

Työtyytyväisyyden lisäksi McDonald’s seuraa tarkoin asiakkaidensa tyytyväisyyttä. Tyytyväisyyden mittaamiseen on luotu systemaattinen ja säännöllinen kyselytutkimus.

McDonald’s on aktiivinen osa yhteisöään

McDonald’s-kulttuuriin kuuluu aktiivinen yhteiskunnallinen toiminta.

McDonald’s kannustaa lapsia ja nuoria liikunnan harrastamiseen. Monet paikalliset yrittäjät ovat mukana aktivoimassa tuhansia nuoria liikunnan harrastukseen omilla paikkakunnillaan. Kansainvälisellä tasolla McDonald’s on yksi olympialaisten ja kansainvälisten jalkapallokisojen pitkäaikaisista sponsoreista.

Ronald McDonald Lastentalosäätiö

Konkreettinen esimerkki McDonald’s-ketjun yhteiskuntavastuusta on Ronald McDonald Lastentalosäätiö. McDonald’s on perustanut säätiön kesällä 1996. Lue lisää säätiön toiminnasta täältä.

Ympäristöasiat tärkeitä McDonald’s-ketjulle

Suomen McDonald’s-ketjulla on ollut oma ympäristöohjelma vuodesta 1995. McDonald’s-ketjun ympäristöohjelman tavoitteena on minimoida toiminnan ympäristövaikutukset. Lue lisää ympäristöasioistamme täältä.