Evästeet auttavat meitä tarjoamaan sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. OK, hyväksyn

Laatukriteerit

Laadukkaan ja turvallisen ruuan tarjoaminen on meille ensisijaisen tärkeää.

Jatkuva laadunvalvontamme ulottuu raaka-aineista valmiisiin tuotteisiin pellolta pöytään –ajattelun mukaisesti. McDonald’s-ravintoloiden menestyksen perustana ovat korkealaatuiset ja tiukat laatuvaatimukset täyttävät raaka-aineet ja tuotteet.

Hyvien tuotantotapojen valvonta

McDonald’s ulottaa laadun valvomisen Euroopassa tuotantoketjun alkupäähän saakka. Tarkoituksena on varmistaa hyvien tuotantotapojen noudattaminen maatiloilla ja raaka -aineiden tuotannossa, huolehtia, että tuottajien toimintatavat esimerkiksi eläintenpidossa ja viljan kasvatuksessa tukevat kestävää kehitystä ja ovat eettisesti hyväksyttäviä, sekä tuntea McDonald’s–ketjun käyttämien maataloustuotteiden koko elinkaari ruuan turvallisuuden varmistamiseksi. Tavarantoimittajiemme käyttämät teurastamot, maailmanlaajuisesti yhteensä reilu 550 laitosta, auditoidaan vuosittain. Viimeisimmän, vuoden 2014 yhteenvedon mukaan 99,8 % laitoksista läpäisi eläinten hyvinvointia ja kohtelua koskevan auditoinnin.

Kestävän kehityksen edistäminen

Työmme keskittyy maailmanlaajuisesti kuuteen keskeiseen raaka-aineeseemme. Näille kuudelle on yhteistä se, että ulkopuolisten ja omien asiantuntijoidemme mukaan voimme itse vaikuttaa näihin päätöksillämme eniten ja ne kohdistavat suurimmat vaikutukset luonnon monimuotoisuuteen sekä metsäkatoon. Nämä raaka-aineet ovat naudanliha, siipikarjanliha, kala, kahvi, palmuöljy ja paperikuitu. Olemme asettaneet jokaiselle tavoitteet vuoteen 2020 saakka; voit seurata etenemistämme osoitteesta www.aboutmcdonalds.com. Suomen osalta olemme hyvällä mallilla: 100 % kuluttajapakkaustemme paperikuidusta on kierrätettyä tai peräisin kestäväksi sertifioiduista metsistä ja jäljitettävissä. Samoin 100 % kahvista ja tietyissä tuotteissa käytetystä palmuöljystä on lähtöisin kestävää tuotantoa harjoittavilta viljelmiltä, jotka niin ikään on sertifioitu. Kalaa ei ole pysyvästi suomalaisella ruokalistallamme, mutta kaikki McDonald’sin maailmalla käyttämä valkoinen kala on peräisin kestäväksi sertifioiduilta kalastusalueilta. Naudanlihan ja siipikarjanlihan parissa teemme kansainvälistä yhteistyötä eri tahojen kanssa saadaksemme määriteltyä niiden kestävään tuotantoon liittyvät vaatimukset käyttöönottoa varten.

Tarkasti valitut tavarantoimittajat

Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaista mahdollisista raaka-aineista valmistettuja korkealaatuisia tuotteita, joten kiinnitämme erityistä huomiota tavarantoimittajiimme. Myös heitä koskevat vaatimuksemme ovat tiukempia kuin viranomaisvaatimukset. Toimimme kumppanuusperiaatteella eli solmimme pitkäaikaisia asiakassuhteita tarkkaan valittujen tavarantoimittajien kanssa.

Tavarantoimittajien työnantajavastuu

Edellytämme maailmanlaajuisesti yhteistyökumppaneiltamme sitoutumista turvallisen ja terveellisen työympäristön ylläpitämiseen tuotantolaitoksillaan — olipa kyseessä elintarvikkeiden, pakkausmateriaalien, lelujen, työvaatteiden tai vaikkapa mainosmateriaalien valmistus. Ohjelmamme kattaa työsopimuksiin, työaikoihin, palkkaukseen ja etuisuuksiin, työpaikan käytäntöihin, työturvallisuuteen ja -terveyteen, syrjintään, ympäristönsuojeluun, lainsäädännön noudattamiseen ja aliurakointiin liittyviä asioita.

Logistiikka kuljetus, varastointi ja jakelu

Jakelukeskus HAVI Logistics Oy huolehtii raaka -aineiden ja tarvikkeiden varastoinnista ja jakelusta McDonald’s-ravintoloihin. Kuljetusreitit on suunniteltu tarkasti etukäteen, jotta kylmäketju on katkeamaton, raaka-aineet saapuvat ravintoloihin täsmällisesti ja nopeasti eikä turhaa ajoa tyhjällä kuljetuskalustolla kerry.

Laatu ravintolassa

Jokainen McDonald’s-ravintola on vuodesta 1996 lähtien noudattanut HACCP–riskinarviointiin (Hazard Analysis Critical Control Points) perustuvaa omavalvontaohjelmaa, OVO:a. Ravintoloissa tuotteet valmistetaan asiakasmäärien mukaan siten, että ne tarjoillaan aina tuoreina ja standardejamme noudattaen. Työntekijät ja päälliköt valvovat raaka-aineiden ja tuotteiden laatua vuoronsa aikana. Lisäksi tavarantoimittajiemme valitsema ulkopuolinen asiantuntija kiertää jatkuvasti ravintoloissamme valvomassa raaka-aineiden ja lopputuotteiden laatua sekä kouluttamassa henkilökuntaa raaka-aineiden laatuun ja käsittelyyn liittyen.

McDonald’s-ketjun ympäristöohjelma

Suomen McDonald’s-ketjulla on ollut oma ympäristöohjelma vuodesta 1995. McDonald’s-ketjun ympäristöohjelman tavoitteena on minimoida toiminnan ympäristövaikutukset. Ketju pyrkii kierrättämään mahdollisimman suuren osan ravintoloissa muodostuvasta jätteestä. Kuntien tarjoamat mahdollisuudet vaikuttavat kierrätyksen laajuuteen eri paikkakunnilla. Myös asiakkaiden kierrätyshalukkuus vaikuttaa tuloksiin. Kaikki McDonald’s-ravintolat lajittelevat aaltopahvin, käytetyn paistorasvan sekä ongelmajätteet. Yhtä ravintolaa lukuun ottamatta kaikki lajittelevat myös biojätteen. Monissa kunnissa on lisäksi mahdollista kierrättää mm. nestepakkauksia, paperia, muovia, metallia, lasia ja tekstiilejä, kuten työvaatteita. Koko ketjun kierrätys- ja hyötykäyttöprosentti on noin 74.

Ronald Mcdonald Lastentalosäätiö

Konkreettinen esimerkki McDonald’s-ketjun yhteiskuntavastuusta on Ronald McDonald Lastentalosäätiö. McDonald’s on perustanut säätiön kesällä 1996. Lue lisää säätiön toiminnasta täältä.

Turvallista ja laadukasta ruokaa

Lue täältä lisää raaka-aineistamme ja mitä kaikkea teemme tarjotaksemme sinulle parasta mahdollista laatua ravintoloissamme.

Pakkausmateriaalit

Pakkausten materiaaleissa puukuitu on merkittävässä roolissa. Puukuitua käytetään mm. hampurilaiskoteloissa, serveteissä ja mukeissa. Vuodesta 2011 alkaen näihin käyttämästämme neitseellisestä kuituraaka–aineesta 100 % on ollut jäljitettävissä ja todennettavasti peräisin laillisista lähteistä.

Voit tutustua laatukriteereihimme tarkemmin Ruokaesitteessämme.